2012. szeptember 6., csütörtök

Beindultunk! (Ági jelenti)



A legutóbbi alkalmon Anna kivételével mindenki jelen volt, aminek szerintem mindannyian örültünk. Jó volt újra látni egymást. Első körben beszámoltunk arról, kivel mi történt a nyár folyamán. Páran unatkoztak, de olyan résztvevő is akadt, akinek sűrű volt ez a nyár. Miután ki-ki elmesélte kalandos vagy kevésbé kalandos sztoriját, jött az arcokról mosolyt lefagyasztó kérdés, miszerint ki olvasta el a novellákat, amikre több hetünk volt. Kiderült, hogy pár embernek ez problémát okozott, és csak kevesen kezdtek bele.  A szervezők megosztották velünk a döntést, miszerint az előadás december helyett november 10-én lesz. Ennek röviden az az oka, hogy sokan kiestek a projektből különböző okok miatt, és így veszélyessé vált a darab sikeres megalkotása. Ezek után nagy eszmecsere következett, hogy ki legyen a rendező és milyen művet dolgozzunk át. A döntés viszonylag hamar megszületett: Nóri lett a rendezőnk (aki egy szerződést is aláírt) és a darabban az "Alice csodaországban"-t dolgozzuk át.

A találkozó további részében özönlöttek a jobbnál jobb ötletek a darabbal kapcsolatban. Beszélgettünk a forgatókönyvről, a darab felépítéséről, személyes élményekről, amiket bemutatnánk. Sok huzavona után végül döntenünk kellett, hogy mi lesz a darab vezérfonala. Ezzel kapcsolatban arra jutottunk, hogy kialakítunk három világot: egy pesszimista, sötét rossz világot, egy rózsaszín ködös álomvilágot és a valóságot.

Az alkalom végén megszavaztuk, hogy a következő találkozón tömbösítünk, mivel ennek a végére meg kell lennünk a forgatókönyvvel, ami nem kis munka lesz.
Tehát azt lehet mondani, hogy végre beindult az érdemi munka, a darab készülőben van és mindenki reméli, sőt, tudja, hogy ebből csak jó sülhet ki! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése